Kad viesi pēkšņi zvana pie durvīm un laika sarežģītu ēdienu pagatavošanai nav, Milānas salāti kļūst par īstu glābiņu.
Šis ēdiens apvieno sevī kausētā siera maigumu, vārītu olu sātīgumu un zaļo zirnīšu svaigumu. Visa pagatavošana aizņem ne vairāk kā 5 minūtes aktīvā laika, tāpēc to var ātri sarūpēt negaidītiem ciemiņiem. Salāti ir tik vienkārši, ka ar tiem tiks galā pat tas, kurš reti stāv pie plīts.
Galveno sastāvdaļu sagatavošana
Olas rūpīgi nomazgā un vāra cieti 8–10 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās. Gatavās olas uzreiz ieliek ledusaukstā ūdenī — tas atvieglo mizošanu un novērš tumša nosēduma veidošanos uz dzeltenuma. Olas nomizo un sīki sakapā vai izmanto olu griezēju.
Kausētos sieriņus atbrīvo no iepakojuma un sarīvē uz rupjās rīves — šāda konsistence ļauj sieram vienmērīgi izklīst pa visu salātu masu. Zaļos zirnīšus noskalo caurdurī, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Salātu salikšana un mērce
Zaļos sīpolus un dilles nomazgā, nosusina ar papīra dvieli un sīki sasmalcina. Lielā salātu bļodā apvieno visas sagatavotās sastāvdaļas: sakapātās olas, rīvētos sieriņus, zaļos zirnīšus un sakapāto zaļumu. Pievieno majonēzi un šķipsniņu sāls pēc garšas. Maisa uzmanīgi — no apakšas uz augšu, cenšoties nesabojāt olu struktūru.
Lai garša kļūtu harmoniskāka, salātiem ļauj pastāvēt ledusskapī 10–15 minūtes — šajā laikā siers nedaudz izkūst un rada maigu, krēmīgu tekstūru.
Lasi vēl: Daudzfunkcionāls tīrīšanas sūklītis, kas tiek galā pat ar rūsu, tinti un taukiem
Pasniegšana un ēdiena īpatnības
Gatavus salātus pārliek servēšanas traukā vai porciju bļodiņās. Pasniedz atdzesētus, dekorējot ar svaigu diļļu zariņiem vai zaļo sīpolu spalvām. Ēdiens lieliski sader ar kraukšķīgiem grauzdiņiem un var būt gan uzkoda, gan vieglas vakariņas.
Salāti saglabā lielisku garšu 2–3 dienas ledusskapī, tāpēc tos var pagatavot arī iepriekš. Vienkāršais sastāvs ļauj eksperimentēt — pievienot kukurūzu, krabju nūjiņas vai šķiņķi, radot jaunas mīļā ēdiena variācijas.
Sastāvdaļas Milānas salātiem
Vistas olas — 5 gab.
Kausētie sieriņi — 2 gab.
Zaļie konservētie zirnīši — 1 bundža (400 g).
Zaļie sīpolloki — 1 bunte.
Svaigs dilles — 2–3 zariņi.
Majonēze — 4 ēd. k.
Sāls — pēc garšas.
Lasi vēl: 2. decembris- Mēness brīdina: nekādā gadījumā neuzsāciet šos darbus
Lai jums labi garšo!











